söndag 12 april 2009

Nya e-läsarrykten

En liten översikt över den senaste tidens nätspekulationer på temat nya e-läsare.

Rykte 1 Tidningskungen Rupert Murdoch påstås gilla Kindle så mycket att han vill ha en egen konkurrerande version med färgskärm. Den ska givetvis vara större och snyggare än rivalen.

Rykte 2 Det amerikanska förlagsföretaget Hearst Corporation uppges också ha planer på en egen e-läsare med trådlös uppkoppling och rejält tilltagen skärmyta. Tanken är väl också här - liksom säkert också hos Murdoch-folket - att den ska påminna om en vanlig tidning och på så sätt locka traditionella tidningsläsare. Och annonsörer förstås. Kommer troligen redan i år.

Rykte 3 Jättebokhandlaren Barnes and Noble gör ett nytt försök i e-branschen, trots tidigare negativa erfarenheter. Vägen tillbaka inleddes när de köpte e-bokhandeln Fictionwise för några veckor sedan. Nu ryktas det om en kommande Kindle-liknande e-läsare med trådlös uppkoppling, ett grundkrav åtminstone i USA till följd av Kindles dominans.

Rykte 4 och 5 Kindle-tillverkaren Foxconn har enligt 'market sources' idéer om en alldeles egen e-läsare och kanske mer därtill. Samtidigt glunkas det om att Amazon ska lansera nästa Kindle-version kanske redan i år. Större skärm lär det bli. Kan det vara så att Foxconns nya i själva verket är identisk med Kindle 3?

Man kan ju lugnt konstatera att e-läsarmarknaden är glödhet. När börjar det bli varmt här i Sverige månntro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar