tisdag 15 september 2009

txtr höjer tempen

Efter nästan två månaders tystnad har bloggen på tyska txtr vaknat till liv igen. Deras sedan länge utlovade läsplatta ska ju introduceras på den stora bokmässan i Frankfurt nästa månad så det är väl hög tid att höja temperaturen.

Inlägget handlar om deras txtr Store som nu fylls med engelska och tyska titlar i - som det verkar i alla fall - rasande fart. Visserligen var det ganska svårt att få fatt i tyska böcker under det gångna året men nu verkar läget ha förbättrats. Man lovar 'sehr viele' både aktuella och backlistade böcker den närmaste tiden.

txtr-grundaren Ronnie Vuine säger dock i en intervju på www.buchreport.de att det största hindret inte bara för txtrs utan för hela branschens framgång är tillgången på god litteratur:
Was sind heute die größten Hürden auf dem E-Book-Markt?

Klare Antwort: Verfügbarkeit von guter Literatur. Macht EPUBs, Ihr Verlage! Öffnet die Tresore (= skattkistor)! Wir wollen lesen!
Hoppas att de uppmaningarna går hem också hos våra svenska förläggare nu när det äntligen ska börja hända saker ...

txtr kommer förstås att stödja EPUB men tydligen bara med Adobe DRM. Man menar dock att man har åstadkommit en kompromiss mellan förlagens och läsarnas intressen. En bok ska kunna läsas på olika medier - dock bara ett i taget så att säga. Kopieringsskyddet påstås vara liberalare än Apples FairPlay.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar