tisdag 22 september 2009

Tablet i stället för läsplatta?

På nätet bloggas och spekuleras det nu friskt om s k tablets, dvs trådlöst internetanslutna, tryckkänsliga multimediaplattor som också är mycket användbara som läsverktyg.

Det går många rykten men hittills har såvitt jag förstår bara två märken nått ut på marknaden: franska Archos 5 och HP:s DreamScreen.

Enligt många sajter kommer Apple att släppa sin sedan länge väntade platta i början av nästa år och nu börjar det också gå rykten om att Microsoft har en liknande manick på gång. Enligt andra källor samarbetar Dell och Intel om en egen variant och Toshiba har visat upp en prototyp som lär komma i handeln framåt jul.

Däremot är det för tillfället påfallande tyst om den tablet-satsning som nyhetssajten TechCrunch presenterade för inte så länge sedan. Nämndes inte med ett ord på den stora konferens som TechCrunch arrangerade nyligen.

Rykten bör förstås tas med en stor nypa salt men det som borde göra e-läsartillverkarna extra vaksamma är priserna: HP DreamScreen 100 med 10,2-tums skärm kostar 250 dollar och DreamScreen 300 (13,3-tums skärm) 300 dollar. Många läsplattor ligger på den prisnivån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar