måndag 7 september 2009

Asus skakar om

Det vimlar av lanserade framtidsprojekt i e-läsarbranschen. BeBook Mini har varit på gång ungefär hur länge som helst men ännu har jag inte sett någon bekräftelse på att den finns på marknaden. Bara som ett exempel. (Om du vet något får du gärna höra av dig.)

När ett av världens största elektronikföretag, netbook-uppfinnaren Asus, går ut med sina planer finns det dock anledning att ta intentionerna på största allvar. Enligt Times Online jobbar Asus på en läsplatta som kommer att skaka om e-läsarbranschen rejält.

Det talas i artikeln om två varianter, en budgetversion och en mera avancerad. Åtminstone den senare lär få dubbla skärmar - alltså som ett bokuppslag - färg, högtalare, webcam, inbyggd Skype. Den enklare modellen ska främst priskonkurrera. Målet är inget mindre än att bli billigast på marknaden, runt 100£ (163$).

När kommer de nya läsplattorna då? Kanske redan i slutet av detta år. Visserligen har vi lärt oss att ta tidsberäkningar i den här branschen med en nypa grovsalt, men som sagt, Asus är ju inte vilket företag som helst.

Läs mer här:

>> ASUS planning dual screen Eee Reader: world's cheapest e-book reader | www.engadget.com

>> Dual-Screen E-Reader Is Going to Be Awesome, Super Cheap | mashable.com

Fler e-läsarprojekt på gång:

>> First look: Pocketbook 360 | www.mobileread.com

>> Toshiba JournE Touch Tablet – eReader Killer? | www.engadget.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar