söndag 27 september 2009

LIFE Magazine på Google Books

Intressant nyhet för oss gamla nostalgiker: på Google Books finns nu drygt 1.860 gamla nummer av LIFE Magazine utlagda. Samtliga årgångar mellan 1936 och 1972. Bläddringsbara, sökbara. Du kan börja här. Sen är det bara att klicka vidare.

3 kommentarer:

  1. Intressant och trevlig blogg.
    Man kan ju prenumerera eller åtminstone ladda ner vissa bloggar på sin läsplatta. Jag testade med Ny Teknik. Vore kul om jag kunde göra detsamma med din blogg.
    /Eva M

    SvaraRadera
  2. Tack för uppskattande ord och intressant tips! Ska försöka kolla upp om det är möjligt att prenumerera på Blogspot-bloggar.

    SvaraRadera
  3. Håller med Eva. Både om din blogg och att den skulle passa på läsplatta. Försöker hinna skanna nätet på eboksnyheter själv men tiden räcker inte. Jag har länkat till din blogg och är ofta inne och ser att du snappat nya spännande eboksnyheter. Bra samlingar av fakta, bibliotek, läsare och läsarprogram i högerkolumnen oxå. Fortsätt i samma stil!
    När det gäller LIFE grejen tycker jag att det är en av många underbara grejer som Google gör. Google-sök, Google-maps, google-news, google-mail, google-allt... Självklart kommer även Google-Books bli stort och användbart. Dom vet vad websurfaren vill ha. Visst kan deras dominans ibland kännas lite hotfull men jag tror det hanteras effektivt av konkurrensen. Alla idag skräckslagna förlag-författare-bokhandlare m.fl. kommer glatt sitta och klicka på Google-Books framöver. Jag lovar. De som accepterar tekniken tidigt får bäst förutsättningar att dra nytta av den även kommersiellt.
    Anders B (http://contextelebooks.blogspot.com)

    SvaraRadera