måndag 21 september 2009

Scribd anklagas igen

Ytterligare en amerikansk författare, Elaine Scott, anklagar dokumentdelarsajten Scribd för copyrightintrång. Hon upptäckte att hennes senaste bok fanns för nedladdning på sajten och har nu lämnat in en stämningsansökan av det häftigare formatet.

Hon anser sig representera inte bara sig själv utan “every author who owns a valid registered copyright in a work infringed by Scribd.” Intressant nog gäller anklagelsen om copyrightintrång även den databas av dokument som Scribd bygger upp för att kunna stoppa olagliga uppladdningar.

Scott hävdar vidare att Scribd tjänar pengar på olagligt material genom att systematiskt utnyttja det skydd för internettjänster som den amerikanska lagstiftningen ger.

Scribd har tillbakavisat anklagelserna med hänvisning till Digital Millennium Copyright Act. I överensstämmelse med den lagen avlägsnas allt olagligt uppladdat material så fort det rapporteras.

Den 25 augusti lämnade en annan amerikansk författare, Larry Williams, in en stämningsansökan mot Scribd. Den stämningen gäller dock enbart hans egen bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar