söndag 3 maj 2009

Social bokslukar-widget

Nu kan bloggare enkelt starta en bokcirkel med deltagare från hela världen. Det är bara att lägga upp en widget från BookGlutton, en amerikansk sajt för social online-läsning. Börja med att registrera dig på sedvanligt sätt och välj sedan en bok ur företagets katalog. När du öppnar boken hittar du widget-erbjudandet nere till höger. Ett par rader kod är allt du behöver kopiera in på din sajt.

Sen kan alla deltagare chatta om boken du valt i en slide-out till vänster och kommentera ända ner på styckenivå i en slide-out till höger. Titelbeståndet utgörs i första hand av engelskspråkiga klassiker så widgetens spridning i Sverige lär väl inte bli alltför omfattande.

BookGlutton är ett mycket intressant socialt inslag i den digitala bokvärlden. Det är klart att det finns många begränsningar i att läsningen bara kan ske i vissa webbläsare och alltså på en vanlig datorskärm. Samtidigt finns det uppenbarligen en intresserad publik. Och jag måste tillstå att deras virtuella e-läsare Unbound Reader ger ett behagligt och läsvänligt intryck. Läge att testa ordentligt i alla fall.

Så här ser widgeten ut:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar