fredag 16 oktober 2009

Veteraner startar e-förlag

Med fyra decennier på HarperCollins bakom sig framstår Jane Friedman som en förgrundsfigur i den amerikanska boksfären. Drygt 60 år gammal startar hon nu upp ett högintressant e-boksprojekt tillsammans med några rutinerade branschkollegor. Någon gång 2010 ska verksamheten vara i full gång om allt går enligt planerna.

Open Road Integrated Media heter deras företag som fått 3 miljoner dollar i startpengar från ett riskkapitalbolag. Huvuddelen av utgivningen ska bestå av backlist-titlar, bl.a. romaner av berömdheter som William Styron och Iris Murdoch. Ungefär 40 nyskrivna böcker räknar man med att ge ut det första året. Förutom e-böcker står print-on-demand och selfpublishing på Open Roads program.

Men det som skiljer ut Open Road från många andra projekt är den vikt man uppenbarligen lägger vid marknadsföringen. Företagets 'marketing platform' leds av filmproducenten Jeffrey Sharp och det lär bli gott om både video- och audioinslag i den utåtriktade verksamheten. Bl.a. utlovas dokumentärer om författare.

Open Roads sajt hittar du här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar