tisdag 6 oktober 2009

Kindle DX tillbaka till verkstan?

50 amerikanska Princeton-studenter som gratistestat Kindle DX är inte imponerade. I den utvärdering som gjorts strax efter terminsstarten förekommer omdömen som 'clunky', 'slow' och 'hard to use', enligt en artikel i studenttidningen The Daily Princetonian.

Långsamheten förvånar många användare - inte bara studenter. E-ink uppdateras ju förhållandevis trögt. På den punkten är det bara att vänta och se vad som händer när nästa generation läsplattor kommer.

Däremot är det anmärkningsvärt att Kindle-utvecklarna missat vanlig sidnumrering, vilket studenterna inte uppskattar. De är inte heller särskilt förtjusta i DX-modellens funktioner för anteckningar och markeringar i texten. Visserligen kan både sidnummer och noteringar vara knepiga att hantera i en flödande e-text men it-experter har minsann löst svårare problem än så. Otaliga gånger.

Många negativa omdömen alltså men det finns också en och annan positiv synpunkt: 'very easy on the eye', 'large quantities of reading available at your fingertips'.

Fantastiskt bra att användare sagt ifrån på skarpen. Det borde framförallt Amazon-folket tycka men det återstår förstås att se om de tar kritiken på allvar. Annars ett bra tillfälle för andra aktörer på storskärmsområdet - Plastic Logic exempelvis - att smyga in på den akademiska arenan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar