måndag 22 juni 2009

Svensk 'e-boksläsare' på gång

Inte så ofta man hittar intressanta svenska e-boksnyheter. Men nu har det alltså hänt. I en pressrelease idag meddelar det svenska företaget Publit Sweden AB att de tillsammans med forskare från Södertörns högskola ska utveckla en e-boksläsare. Vad nu? En svensk Kindle på gång?

Knappast. Det handlar i stället om en 'mjukvarubaserad e-boksläsare' som tydligen ska ingå i en ny svensk infrastruktur mellan förlag och e-bokskonsumenter. Så kan man kanske förstå pressreleasens något svårtolkade budskap.

Faktum är att inte ens utvecklarna själva verkar vara helt säkra på vad det egentligen handlar om. Citat från Publitbloggen:
"Nu har tanken blivit verklighet och vi sätter genast igång med arbetet tillsammans med forskare från Södertörns högskola. Vart det kommer att leda oss är fortfarande högst oklart men vi lovar att hålla er uppdaterade. Förhoppningsvis kommer vi att lära oss mer om hur läsandet kommer att utvecklas på nya plattformar och hur distributionen till dessa ska skötas på ett så effektivt sätt som möjligt. Eller med andra ord: hur vi ska kunna 'göra det ständigt enklare att publicera böcker'."
Hur som helst, jättekul med en svensk satsning inom det här området. Ska verkligen bli spännande att följa utvecklingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar